Välkomna!

Här kommer ni att se era bilder!

Höstpyssel I Fingerfärg, pärlplattor och skogens skatter

Höstpyssel. I helgen åkte Anders på en kompis svensexa och jag och Vincent skulle vara ensamma hela lördagen för första gången på väldigt länge. Nu för tiden mår jag ju lite bättre och jag hoppades verkligen att jag skulle få sova bra mellan fredag och lördagen så jag skulle orka med lördagen och allt kul jag ville göra med min son. Jag har saknat honom så under de senaste månaderna när jag inte kunnat göra så mycket mer än att fokusera på mitt eget mående pga. graviditeten och företaget.

Jag vaknade faktiskt upp pigg och blev så glad för detta! Vi åt lite frukost och tog det lugnt på förmiddagen och sen gjorde vi pizza tillsammans till lunch. Min del fick bli vegetarisk med tomat, annanas och ost, eftersom jag inte kan äta kött just nu men det blev oväntat gott ändå! Sen tog jag fram pysselgrejerna som jag köpte på Panduro i veckan. Tidigare har Vincent varit lite för liten för pyssel men nu känns det som att han har åldern inne för en del grejer i alla fall. Han har också berättat att de pysslar och pärlar pärlplattor på förskolan så förstod att han tyckte det var roligt.

Det första Vincent ville pärla var ett hjärta till mig. Sötnosen! Jag pärlade en stjärna. Och sen strök jag våra plattor. Vincent var så stolt över att han hade gjort hjärtat helt själv. Sen gjorde vi spindlar med hjälp av svart fingerfärg. Under den här processen krävdes det väldigt mycket hjälp från mamman hehe. Alltså, vilken ålder är fingerfärg för? Det känns som att när de är gamla nog att hantera fingerfärg (typ vid 11-12 år) så vill de inte måla med fingerfärg haha. Vi gjorde i alla fall handavtryck som vi lät torka och sen klistrade vi på små roliga ögon. Spindlarna satte vi sedan på ett snöre och hängde upp. Det var egentligen tänkt som Halloween-dekoration men han ville så gärna sätta upp dem redan nu så då gjorde vi det :)

Vincent fick också testa på att klippa lite med en barnsax jag hade köpt till honom. Det tyckte han var väldigt spännande! En egen sax liksom :) Jag var så klart med och övervakade klippandet så att inga små fingrar skadades. Han klippte bland annat ut en teckning han hade gjort, jag var förvånad över hur bra han ändå hanterade saxen. De måste ha övat en del på förskolan tänker jag. Något annat vi testade var en stans som tryckte ut små hjärtan. Herregud vad han gillade den! Han tryckte ut massor med hjärtan och limmade fast på papper. Han tyckte även att den ena spindeln skulle ha lite hjärtan så han limmade på några där med. Senare på kvällen ville han till och med sova med stansen haha!

Efter ett tags höstpyssel märkte jag att Vincent började bli trött så vi gick ut på en skogspromenad för att leta efter skogens skatter. Kanske kunde vi fortsätta pyssla med dem nästa dag? Löv, kottar, grenar och annat samlade vi i en liten påse. Vincent var eld och lågor och sprang upp på flera ställen i skogen medans jag vankade med gravidmagen på stigen. Dagen därpå gjorde vi en noshörning och en krokodil av skatterna vi hittade i skogen. Vi gjorde en myra också av tre kastanjer men den gick sönder så vi får försöka hitta en lösning för hur den ska sitta ihop :)

Det blev en så fin dag och min lille kille är så klok och vacker och allt det bästa i världen. Jag önskar så att alla dagar kunde varit så här. Jag förstår ju att när lillasyster har kommit så kommer mycket kretsa kring bebisen och bebisens behov men jag ska ändå försöka göra allt för att vara den mamma som Vincent förtjänar och den mamma jag var innan jag blev gravid. höstpyssel med treåring höstpyssel med treåring skogspromenad skogspromenad skattjakt i skogen äventyr i skogen äventyr i skogenhöstpyssel

Höstpyssel

COMMENTS
YOUR COMMENT

NAME
EMAIL
WEBSITE
COMMENT

next one

Familjefotografering Kungsbacka I Oliver 1 år