Välkomna!

Här kommer ni att se era bilder!

Gravid vecka 14 I Inskrivning och ultraljud hos mvc

Gravid vecka 14. Nu har jag varit på inskrivning och ultraljud. Vi valde Barnmorskegruppen igen eftersom vi var så nöjda med det stället förra gången. Vi fick inte samma barnmorska men den här kvinnan verkar jättebra! Kändes så tryggt :) Hon kollade järnvärdet och tog massa prover och allt såg till min förvåning bra ut. Jag var helt övertygad om att jag skulle ha brist på järn eftersom jag känner mig så trött och dåsig hela tiden plus att jag hade det förra graviditeten. Men nej, inte denna gång. Nu är det antagligen bara vanlig gravidtrötthet och den otroliga värmen som gör mig så seg. Jag vet att jag förra gången också var på gränsen med sockret (kan inte de rätta termerna här) men hon såg inget sånt. Spännande att det kan vara så olika!

Jag var lite nervös inför ultraljudet. Vi har ju inte sett bebis sen vecka nio och flera kritiska veckor har ju passerat sen dess (vecka 9-12). Trots att jag fortfarande mår dåligt och känner av graviditeten väldigt väl kände jag mig ändå osäker. Men vi såg en bebis och ett hjärta som slog omgående vid ultraljudet. Nu såg det verkligen ut som en bebis! Vid vecka nio såg det mer ut som en liten alien, bara början till människa, vilket i och för sig var ganska häftigt det med. Men nu såg man hela bebiskroppen tydligt.

Jag har redan känt bebisen flera gånger och var därför nyfiken på om moderkakan låg i bakvägg eller i framvägg (som den gjorde med Vincent). Men den låg i bakvägg precis som jag misstänkte eftersom jag har känt av rörelser så tidigt.

Till en början vilade bebis och låg helt still men sen började den sprattla och röra sig en liten stund. Vincent var med, han var så himla söt! Han hade med sig en liten leksakshelikopter och när jag lade mig på britsen så undrade han om jag ville hålla i helikoptern under undersökningen, som att han ville trösta mig lite ifall jag tyckte det var läskigt. I början tittade Vincent också, jag vet inte om han förstod helt men han tittade på bebisen på skärmen i alla fall. Och så sa han: jag älskar bebisen i mammas mage! Alltså vad har jag gjort för att förtjäna en så underbar och kärleksfull unge? Och att vi snart ska ha en till liten att glädjas åt. Det känns helt overkligt!

gravid vecka 14

Gravid vecka 14

COMMENTS
YOUR COMMENT

NAME
EMAIL
WEBSITE
COMMENT

next one

Strandfotografering Särö I Martina, Andreas & William