Gravid

Att vara gravid kan vara den bästa tiden i ditt liv eller så känner du kanske alla känslor samtidigt och vet varken ut eller in. Oavsett så är det en speciell tid då du går och väntar på att allt ska förändras. Du står inför en förlossning, en omvälvande upplevelse och ett liv fyllt med mer kärlek än du kunde ana. Du förbereder hemmet för ännu en familjemedlem och sakta men säkert ställer ni också om er själva, snart ska ni bli mamma och pappa. Ni börjar kanske fundera på att boka en gravidfotografering för att dokumentera den här tiden så att ni kan se tillbaka på allt det nervösa och spännande och underbara för alltid. gravidfotografering göteborg

Din upplevelse

ETT. Kontakta mig via bokningsformuläret längst ner på den här sidan eller mejla direkt till info@wanderings.se. Är du redo att boka så skickar jag ett bokningsförslag och ett avtal till dig. När du har skrivit under förslaget och avtalet så mejlar jag en faktura på fotograferingsavgiften som är 1 500 kr. Eventuella tilläggstjänster faktureras också nu (make up och hår, styling osv.). När avgiften är betald så har ni garanterat er bokning. I priset 1 500 kr ingår konsultation inför fotograferingen, själva fotograferingen och en personlig bildvisning då ni får hjälp och vägledning när det gäller framställningen av era bilder.

TVÅ. Nästa steg är konsultationen som sker via mejl då vi går igenom era önskemål och jag berättar om de olika möjligheterna vi har. Ni får info och tips om klädval samt platser där vi skulle kunna göra fotograferingen.

TRE. Det är dags för er fotografering! Ni behöver aldrig känna att ni måste förbereda er fotografering på något sätt, lämna allt sånt till mig :) Jag kommer till fotograferingen med en plan för vad vi ska göra. Mitt mål är att fånga genuina känslor och uttryck.

FYRA. Ett par veckor senare är det dags för er bildvisning i min studio. Jag kommer att visa er era bilder i ett bildspel och sedan kommer jag att visa vad det finns för olika alternativ när det gäller framställningen av era bilder.

gravidfotografering göteborg

Vanliga frågor- bokning/fotografering

När ska jag boka fotograferingen?

Boka fotograferingen så snart du börjar fundera på att göra den. På det viset har jag garanterat en ledig tid för just dig när det är dags. Jag rekommenderar att göra fotograferingen runt vecka 33-35 då magen syns tydligt men det fortfarande är hyfsat smidigt för dig att röra dig.

Jag är intresserad av att boka både gravid, förlossning och nyfödd hos dig, hur gör jag då?

Kontakta mig för offert på info@wanderings.se

Kan man boka make up och hår inför fotograferingen?

Självklart går det bra! Jag har kontakt med flera jätteduktiga tjejer som kan hjälpa dig med det om du skulle vilja göra fotograferingen till det där lilla extra.

Kan du styla vår fotografering?

Absolut! Vi träffas i så fall i studion och går igenom era önskemål lite mer på djupet. Ni har då möjlighet att titta i min studiogarderob och testa kläder om ni skulle vilja låna något. Jag kan också sätta ihop en länklista med kläder som hade passat ifall ni vill passa på att shoppa inför fotograferingen. Sedan åker jag ut och rekar för att hitta det perfekta stället. Vi gör fotograferingen en timme innan solnedgången för bästa ljusförhållanden. Tillägg för stylingen är 1 500 kr och då ingår även lån av kläder.

Var ska vi göra fotograferingen?

För en dokumentär och mysig känsla rekommenderar jag att göra fotograferingen hemma där ni känner er bekväma och avslappnade. För mer dramatiska bilder rekommenderar jag att göra fotograferingen utomhus på ett vackert ställe en timme innan solnedgång för lite vind i håret och det där vackra kvällsljuset.

Jag gillar både bilderna i hemmet och utomhus, hur ska jag välja?

Tänk dig en tavla på väggen där hemma, i vilken miljö skulle du vilja att du och din partner/familj var? Hemma eller utomhus?

Vad ska vi ha på oss?

I fotograferingsavgiften ingår en designkonsultation och då får ni tips om kläder och färgval. Det viktigaste är att ni känner er bekväma och fina i de kläderna ni väljer.

Vi är inte vana vid att bli fotade/vi blir inte bra på bild

Det får jag höra ganska ofta men jag lovar att ni kommer att bli superfina! Det är min uppgift att under fotograferingen ge er så pass mycket instruktioner och uppgifter att ni slappnar av och släpper den där självmedvetenheten man kan ha framför kameran.

gravidfotografering göteborg

Prislistan- bildvisning

ETT. Först kan du välja en eller flera av följande (för ditt hem):

Inramade fine art-förstoringar- kostar från 1 495 kr

Fotoböcker- kostar från 2 500 kr

TVÅ. Sedan kan du välja en av följande (för arkivering):

Alla högupplösta bildfiler- 5 000 kr

Alla lågupplösta bildfiler (endast för webb)- 3 500 kr

TRE. I ett tredje steg kan du välja en eller flera av följande (perfekta presenter):

Inramad fine art-bild- 13×18 cm- 395 kr

Minikopia av fotobok- från 550 kr

fotoböcker göteborg

Vanliga frågor- bildvisning

Vad betyder fine art?

Det bästa sättet att framställa en bild på är att printa bilden på ett arkivbeständigt fine art-papper som inte riskerar att gulna över tid som ett vanligt fotopapper kan göra. Fine art-papper är bomullsbaserade (vanligt fotopapper är plastbaserat) och används av bland annat museum just för sin arkivbeständighet. Med rätt hantering håller fine art-papper minst en livstid.

Varför ska vi beställa bilder av dig och inte bara vända oss till ett konsumentlabb?

Hos mig är framställningen av bilderna ett hantverk som jag lägger stor vikt vid. Jag garanterar att bilderna ni får från mig ser precis ut som de ni ser på datorskärmen. Ett konsumentlabb printar med automatiska inställningar som inte tar hänsyn till just mina skärminställningar och hur ni såg bilden under bildvisningen. Ni har investerat i en fotografering hos mig och då kan det också vara kul att verkligen få högkvalitativa förstoringar som gör bilderna rättvisa.

Vi vet inte vad vi vill beställa?

Ni behöver inte veta det innan bildvisningen men kanske i alla fall ha ett hum om vad ni vill göra. Jag vägleder er under bildvisningen och visar vad det finns för olika alternativ. De flesta beställer en eller ett par inramningar, en fotobok med resterande bilder samt bildfiler i hög- eller lågupplöst format för arkivering. För bildfiler är ju kul att ha men de gör sig inte så bra på väggen ;) Vad ni beställer är så klart helt upp till er i slutändan. Ni väljer själva om ni vill ta ett, två eller tre steg i prislistan.

Vad är det för skillnad på högupplösta och lågupplösta bildfiler?

Högupplösta bildfiler går att framkalla och förstora medan lågupplösta bildfiler bara håller för användning på internet och sociala medier.

Varför måste man köpa minst en inramning eller en fotobok innan man kan köpa bildfiler?

Jag jobbar bara med familjens bästa i fokus och har därför utformat prislistan så att mina par och familjer garanterat går hem med en högkvalitativ inramning/fotobok med korrekt färgåtergivning som kommer att hålla länge. Tidigare när det var möjligt att bara köpa bildfiler så var det min erfarenhet att familjen i många fall fortfarande inte hade gjort något med sina bilder när jag kom hem till dem ett eller två år senare. Bilderna hade bara blivit liggandes på datorn. Jag kände då att jag inte hade hjälpt familjen hela vägen utan bara halvvägs. Nu vet jag att de går hem med något som jag kan stå för och den produkten kan också jämföras med eventuella framtida beställningar hos konsumentlabb.

Vad är det minsta man kan beställa under bildvisningen?

Du kan exempelvis beställa en inramad fine art-förstoring i storlek 20×30 cm för 1 495 kr. Om du vill kan du ta ytterligare ett steg och välja alla lågupplösta bildfiler för 3 500 kr. Då har du fått en inramad förstoring och alla bildfiler för 4 995 kr. Det är viktigt att veta att det inte finns något som helst köptvång.

Hur betalar man?

Betalning sker via faktura. Du kan välja att betala allt på en faktura eller dela upp betalningen på tre månader räntefritt.

 

Få rabatt på din första fotografering genom att anmäla dig till nyhetsbrevet!