Familj- en dag i livet

För er som vill fånga familjen helt okonstlat och naturligt i vardagen. Passar extra bra för familjer med barn i åldrarna 1-4 år. Här behövs inga förberedelser. Jag kommer hem till er en helt vanlig dag och fotar er så som ni lever just nu. Jag kommer att kunna fånga spontana och nära stunder som aldrig hade inträffat under en entimmesfotografering. Er dag sammanfattas i ett bildspel som ingår i kostnaden för fotograferingen. Finns även som minivariant då jag kommer hem till er och fotar under två timmar. Avgiften går att dela upp på 3 månader. Önskas album eller förstoringar så går det att köpa till under bildvisningen.

familjefotografering dokumentär göteborg

Din upplevelse

ETT. Kontakta mig via bokningsformuläret längst ner på den här sidan eller mejla direkt till info@wanderings.se. Om du beslutar dig för att boka skickar jag ett bokningsförslag och ett avtal till dig. När du har skrivit under förslaget och avtalet så mejlar jag en faktura på fotograferingsavgiften som just nu är 6 995 kr (ordinarie pris 8 995 kr). I priset ingår 4-6 timmars fotografering, ett bildspel som berättar storyn om er dag och en personlig bildvisning då ni får hjälp och vägledning när det gäller framställningen av era bilder. Det går också att boka en minivariant där jag följer er under två timmar till en kostnad av 2 995 kr (ordinarie pris 3 995 kr). Det går att betala hela avgiften på en faktura eller dela upp betalningen på tre månader.

TVÅ. Det är dags för er fotografering! Inga förberedelser behövs. Jag följer er i er vardag under ca 4-6 timmar. Er enda uppgift under de här timmarna är att ha kul och mysa tillsammans vad ni än gör. Vi kan vara hemma hos er en hel förmiddag eller så kan vi gå ut på äventyr. Jag följer er var ni än går :)

TRE. Ett par veckor senare är det dags för er bildvisning i min studio. Jag kommer att visa er era bilder i ett bildspel och sedan kommer jag att visa vad det finns för olika alternativ när det gäller framställningen av era bilder.

familjefotografering dokumentär göteborg

Vanliga frågor- bokning/fotografering

När ska jag boka fotograferingen?

Boka fotograferingen så snart du börjar fundera på att göra den. På det viset garanterar du att jag har en ledig tid för just dig när det är dags.

Vad ska vi göra när du är här?

Antingen så gör ni precis som ni brukar till vardags, eller så kan ni bestämma att ni går och äter glass, åker till stranden, har picknick eller gör något helt annat som passar din familj.

Vad ska man göra med bilderna sen?

Det bästa sättet att framställa bilder från en sån här dag är i en fotobok eftersom böcker lämpar sig väldigt bra för den här sortens story telling. Men även inramningar kan vara kul! Det beror lite på vad det blir för sorts bilder. Jag kommer att ge er tips och vägledning kring detta under bildvisningen.

När börjar fotograferingen?

Jag brukar starta från att familjen vaknar och har morgonmys eller från frukost och är sedan med ca 4-6 timmar framåt. När jag känner att jag har tillräckligt med bilder avslutar vi fotograferingen.

familjefotografering dokumentär göteborg

Prislistan- bildvisning

ETT. Först kan du välja en eller flera av följande (för ditt hem):

Inramade fine art-förstoringar- kostar från 1 495 kr

Fotoböcker- kostar från 2 500 kr

TVÅ. Sedan kan du välja en av följande (för arkivering):

Alla högupplösta bildfiler- 5 000 kr

Alla lågupplösta bildfiler (endast för webb)- 3 500 kr

TRE. I ett tredje steg kan du välja en eller flera av följande (perfekta presenter):

Inramade fine art-bilder 13×18 cm- 395 kr

Minikopia av fotobok- från 550 kr

fotoböcker göteborg

Vanliga frågor- bildvisning

Vad betyder fine art?

Det bästa sättet att framställa en bild på är att printa bilden på ett arkivbeständigt fine art-papper som inte riskerar att gulna över tid som ett vanligt fotopapper kan göra. Fine art-papper är bomullsbaserade (vanligt fotopapper är plastbaserat) och används av bland annat museum just för sin arkivbeständighet. Med rätt hantering håller fine art-papper minst en livstid.

Varför ska vi beställa bilder av dig och inte bara vända oss till ett konsumentlabb?

Hos mig är framställningen av bilderna ett hantverk som jag lägger stor vikt vid. Jag garanterar att bilderna ni får från mig ser precis ut som de ni ser på datorskärmen. Ett konsumentlabb printar med automatiska inställningar som inte tar hänsyn till just mina skärminställningar och hur ni såg bilden under bildvisningen. Ni har investerat i en fotografering hos mig och då kan det också vara kul att verkligen få högkvalitativa förstoringar som gör bilderna rättvisa.

Vi vet inte vad vi vill beställa?

Ni behöver inte veta det innan bildvisningen men kanske i alla fall ha ett hum om vad ni vill göra. Jag vägleder er under bildvisningen och visar vad det finns för olika alternativ. De flesta beställer en eller ett par inramningar, en fotobok med resterande bilder samt bildfiler i hög- eller lågupplöst format för arkivering. För bildfiler är ju kul att ha men de gör sig inte så bra på väggen ;) Vad ni beställer är så klart helt upp till er i slutändan. Ni väljer själva om ni vill ta ett, två eller tre steg i prislistan.

Vad är det för skillnad på högupplösta och lågupplösta bildfiler?

Högupplösta bildfiler går att framkalla och förstora medan lågupplösta bildfiler bara håller för användning på internet och sociala medier.

Varför måste man köpa minst en inramning eller en fotobok innan man kan köpa bildfiler?

Jag jobbar bara med familjens bästa i fokus och har därför utformat prislistan så att mina par och familjer garanterat går hem med en högkvalitativ inramning/fotobok med korrekt färgåtergivning som kommer att hålla länge. Tidigare när det var möjligt att bara köpa bildfiler så var det min erfarenhet att familjen i många fall fortfarande inte hade gjort något med sina bilder när jag kom hem till dem ett eller två år senare. Bilderna hade bara blivit liggandes på datorn. Jag kände då att jag inte hade hjälpt familjen hela vägen utan bara halvvägs. Nu vet jag att de går hem med något som jag kan stå för och den produkten kan också jämföras med eventuella framtida beställningar hos konsumentlabb.

Vad är det minsta man kan beställa under bildvisningen?

Du kan exempelvis beställa en inramad fine art-förstoring i storlek 20×30 cm för 1 495 kr. Om du vill kan du ta ytterligare ett steg och välja alla lågupplösta bildfiler för 3 500 kr. Då har du fått en inramad förstoring och alla bildfiler för 4 995 kr. Det är viktigt att veta att det inte finns något som helst köptvång.

Hur betalar man?

Betalning sker via faktura. Du kan välja att betala allt på en faktura eller dela upp betalningen på tre månader räntefritt.

 

Få rabatt på din första fotografering och missa aldrig ett erbjudande genom att anmäla dig till nyhetsbrevet!