Förlossning

Tänk att kunna se tillbaka på dagen då ditt barn föddes, hur din partner stöttade dig, hur du tog i med all kraft (troligtvis mer kraft än du trodde att du hade), tänk att kunna se tillbaka på sekunden då ditt barn lades på ditt bröst och första gången ni fick ögonkontakt. Föreviga ditt livs viktigaste och största händelse, dagen då ditt barn kom till världen.förlossningsfotograf förlossningsfotografering göteborg

Din upplevelse

ETT. Kontakta mig via bokningsformuläret längst ner på den här sidan eller mejla direkt till info@wanderings.se. Vi börjar med att boka in ett möte i min studio så att vi kan träffas och prata om era önskemål men också så att ni också kan känna efter om jag är rätt fotograf för er. Ni måste känna er helt bekväma med att just jag är med under er förlossning.

Efter mötet skickar jag ett bokningsförslag och ett avtal till er. När ni har skrivit under förslaget och avtalet så mejlar jag en faktura på bokningsavgiften som är 1 500 kr. 30 dagar innan bf betalar ni 3 500 kr och vid leverans av bildspelet betalar ni 3 950 kr. I priset som för tillfället är 8 950 kr (ordinarie pris 14 950 kr) ingår konsultation inför fotograferingen, jour under tre veckor i samband med bf, själva fotograferingen, ett bildspel som berättar er story och en personlig bildvisning då ni får hjälp och vägledning ifall att ni vill ha era bilder i någon annan form än bildspelet (det finns självklart inget köptvång).

TVÅ. Värkarna har kommit igång, ni har kontaktat mig och jag är standby tills värkarbetet har satt igång ordentligt. Vid ca 4-5 cm öppning åker jag in till förlossningen. Jag stannar ett par timmar efter att bebisen har kommit för att dokumentera mys med föräldrar, vägning, mätning och första blöjbytet.

TRE. Ett par veckor senare är det dags för er bildvisning i min studio. Jag kommer att visa er era bilder i ett bildspel och sedan kommer jag att visa vad det finns för olika alternativ när det gäller framställningen av era bilder ifall ni önskar något mer än bildspelet. förlossningsfotograf förlossningsfotografering göteborg

Vanliga frågor- bokning/fotografering

När ska jag boka fotograferingen?

Boka fotograferingen så snart du börjar fundera på att göra den. Jag tar bara en förlossning per månad för att garantera att den inte krockar med en annan.

När åker du in?

När mamman är öppen ca 4-5 centimeter brukar det vara ett bra tillfälle för mig att åka. Skulle värkarbetet av någon anledning stanna av så åker jag hem och kommer tillbaka senare. I annat fall stannar jag kvar tills bebisen har kommit.

Använder du blixt?

Nej, jag känner att det skulle störa förlossningen. Jag använder mig bara av naturligt ljus. Många födslar sker på natten och då är det bara i lampans sken jag fotar. Jag behöver då ofta kompensera med inställningar i kameran som gör att bilden kan bli lite “grynig”. Det är dock inget som stör mig och gillar du bilderna du har sett på min sida så är det inget som kommer störa dig heller. Under en förlossning så är det inte perfekta ljusförhållanden som är viktigt utan själva händelseförloppet är det som står i centrum.

Behöver jag meddela sjukhuset att jag har en fotograf med mig?

Jag rekommenderar att skriva in i förlossningsbrevet att man planerar att ha sin partner och en person som fotar förlossningen med så att de är förberedda på att vi kommer vara två som är där med dig.

Hur går fotograferingen till?

Jag utgår från att vara flugan på väggen och så osynlig som möjligt. Förlossningen är er upplevelse och jag är bara där för att dokumentera den. Ni bestämmer nivån av hur mycket ni vill “ha med mig” under förlossningen. Jag är alltid tydlig med att mamman aldrig ska behöva känna att hon måste vara social för att jag är där och inte heller ha dåligt samvete om hon inte är det. Det är en speciell situation och jag vill inte att min närvaro ska öka eventuellt redan existerande spänning.

Det känns konstigt att ha en fotograf med, det är ju en väldigt speciell situation

Det förstår jag helt klart. Jag har själv fött barn så jag vet precis vad det handlar om. Jag känner mig bara hedrad över att få närvara vid den här viktiga händelsen i ditt liv.

Lägger du upp bilder på din webbsida?

Ja, jag brukar göra ett blogginlägg och lägga upp lite bilder på Instagram. Om det är någon bild du absolut inte vill att jag lägger upp så gör jag naturligtvis inte det.

Vad för sorts bilder tar du under en förlossningsfotografering?

Fokus ligger till en början på din och din partners teamwork, hur din partner stöttar dig och hur ni tar er genom värkarna. Jag fotar allt runtomkring som jag tror kan ha betydelse för er. Eventuellt hinner vi med någon sista gravidbild om du vill det. När krystarbetet sätter igång står jag huvudsakligen vid din/dina axlar och fotar, eventuellt från sidan eller där jag får plats, det beror lite på hur rummet ser ut. När bebisen kommer ut fotar jag från sidan eller från din ena axel, om du inte uttryckligen vill att jag fotar på något annat sätt. Det är sånt vi går igenom på det inledande mötet inför bokningen. Jag fotar på ett dokumentärt och smakfullt sätt med mycket känsla. Efter att bebisen har kommit ut fotar jag mys med mamma och pappa, vägning, mätning och första blöjbytet. förlossningsfotograf förlossningsfotografering göteborg

fotoböcker göteborg

Funderar du på om du vill boka en förlossningsfotograf eller inte? Gå gärna in på Emmas blogg där hon beskriver sina tankar inför att ha en fotograf med på förlossningen och efter:

Förlossningsfotograf

Förlossningsberättelse i bilder